Slim: het Dermatologie thuisconsult

Een thuisconsult maakt het leven een stuk eenvoudiger. Voor iedereen. Zo werkt het: de patiënt maakt thuis foto’s van zijn huidaandoening en vult de vragenlijst in. De huisarts beoordeelt het huidprobleem zelf of stuurt de foto’s naar de dermatoloog voor diagnose en advies. Binnen drie werkdagen ontvangt de huisarts de uitslag direct in het HIS. Met het thuisconsult hoeft de patiënt geen bezoek te brengen aan de praktijk en voorkom je als huisarts onnodige verwijzingen. Voor de dermatoloog heeft dit als positief gevolg dat alleen goed geselecteerde en efficiënte gevallen voorbij komen.

Bekijk hieronder de video

Waarom pas in de spreekkamer van de specialist horen dat je een goedaardig wratje hebt als dat ook met een digitaal consult kan?
Vera Heydendael, dermatoloog

Praktische app

Nooit meer foto’s overzetten op je computer. De Ksyos app maakt het gebruik van Ksyos Dermatologie eenvoudig en intuïtief.

  • Efficiënt: foto’s komen direct in het consult
  • Praktisch: snel en makkelijk, ook tijdens visites
  • Betrouwbaar: foto’s verzenden via beveiligde verbinding

Ksyos dermatoscoop

Met dit speciale opzetstuk op je smartphone maak je dermatoscopische foto’s van solitaire huidlaesies. De dermatoscoop werkt met immersievloeistof: zo kun je onder het huidoppervlak kijken en zien of er schade is die niet zichtbaar is met het blote oog.

De foto’s gaan samen met de anamnese en aanvullende informatie naar de dermatoloog voor advies. Digitaal, via een veilige verbinding. De apparatuur krijg je in bruikleen.

Voor de patiënt is een snelle diagnose een enorme opluchting: het kunnen stressvolle weken zijn wanneer je vreest voor een melanoom en moet wachten op een afspraak.
Leonard Witkamp, voormalig dermatoloog en directeur Ksyos