Hoe werkt het?

Voor patiënten met astma en COPD—of een vermoeden daarvan—krijg je als huisarts ondersteuning van Ksyos Pulmonologie. Zowel bij de diagnose als het behandelplan. Via de beveiligde Ksyos omgeving kun je spirogrammen, anamnese en aanvullende informatie uitwisselen met lokale longartsen.

Trouwens, veel werk kan gedaan worden door de praktijkondersteuner of assistente. Dat maakt het leven weer wat makkelijker. Ook makkelijk: heb je nog geen spirometer, dan kun je die via Ksyos met korting aanschaffen.

Ksyos Pulmonologie maakt de drempel om iemand zelf te onderzoeken lager. Met de longarts als achterwacht kan ik patiënten goede zorg bieden.
Alex Scholtens, huisarts

Vergoedingen

Starten met Ksyos Pulmonologie is kosteloos. Als huisarts kun je het afnemen en beoordelen van het spirogram zelf declareren. Je gebruikt dan een Modernisatie & Innovatie verrichting (M&I, code 13004). In onderstaande tabel vind je de tarieven die de zorgverzekeraars hanteren in 2018.

  • Longartsen krijgen per kwartaal een vergoeding van Ksyos voor alle beantwoorde consulten
  • Patiënten krijgen het consult vergoed na het verbruiken van hun eigen risico
  • Klik hier voor de passantentarieven

Interesse?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor je praktijk of regio? Of heb je andere vragen over Ksyos Pulmonologie? Neem contact met ons op.

Meer info of aanmelden