Hoe werkt het?

Voor het Ksyos slaaponderzoek maken we gebruik van de NightOwl. Via twee sensoren meet de NightOwl een aantal waarden, waarmee kan worden vastgesteld of er sprake is van slaapapneu. Via de NightOwl Companion app bekijkt de patiënt instructiefilmpjes, waarin eenvoudig wordt uitgelegd hoe hij de slaaprecorder moet aansluiten.

De patiënt slaapt drie succesvolle nachten met de NightOwl, waarbij de app aangeeft wanneer het onderzoek succesvol is afgerond. Via een bluetoothverbinding wordt de data direct naar Ksyos verstuurd. Na het onderzoek brengt de patiënt de slaaprecorder weer naar de praktijk of verstuurt deze per post naar Ksyos. Na het analyseren van de data neemt een van onze longartsen contact op met de patiënt voor een afspraak. Via een beveiligd videoconsult bespreekt de specialist zijn bevindingen en wordt er indien nodig een passende behandeling gekozen. De uitslag lees je terug in het Ksyos EPD en via een edifact in het HIS.

Vergoeding huisarts

Als huisarts vervul je een belangrijke rol in het zorgpad Slaap, door het invullen van onze anamnese en het korte lichamelijk onderzoek. Ksyos betaalt hiervoor een vergoeding conform het specialistentarief. Meer weten? Neem contact met ons op of laat je gegevens hier achter.

Kosten patiënt

Na het onderzoek ontvangt de patiënt een factuur van Ksyos. Op de factuur staan de kosten van het slaaponderzoek en de eventuele behandeling. Deze kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar. Wel wordt het onderzoek eigen risico belast, net zoals in het ziekenhuis.

Passantentarief

Het passantentarief is van toepassing wanneer:

  • Je een buitenlandse zorgverzekering hebt
  • Je geen zorgverzekering hebt afgesloten
  • Jouw zorgverzekeraar geen overeenkomst heeft met Ksyos voor de geleverde zorgdienst.

Je ontvangt in dat geval zelf een factuur van Ksyos. In het bedrag zitten de kosten van het slaaponderzoek, apparatuur, medisch specialisten, verpleegkundig personeel, ICT, facilitair beheer en kosten van de instelling. Voor alle tarieven geldt dat deze vergelijkbaar of lager zijn dan die van ziekenhuizen.

Bekijk hier de passantentarieven

''Ik heb totaal drie nachten geslapen met de NightOwl. Het waren zo’n kleine sensoren dat ik er helemaal niets van merkte; het was totaal niet storend.''
Jurgen Kessels, patiënt

Neem contact op

Heb je vragen over slaaponderzoek via Ksyos Slaap? Of wil je direct starten met slaapapneu diagnostiek via de huisartsenpraktijk? Neem contact met ons op of meld je direct aan.

Meer info of aanmelden