Klinkt interessant, zo’n dubbelrol. Wat doe je precies?

Voor mijn promotieonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam werk ik 3 dagen per week in het Amsterdam UMC (locatie AMC). Mijn onderzoek richt zich op de efficiëntie en betrouwbaarheid van digitale dermatoscopie. Dermatoscopie is een techniek waarbij de huid wordt onderzocht met behulp van een sterke loep met een ingebouwde lichtbron. Met behulp van dit instrument kan de arts bepaalde huidstructuren en afwijkingen zeer nauwkeurig inspecteren.

Naast het onderzoek ben ik 2 dagen per week medewerker Business Intelligence bij Ksyos. Daar houd ik me onder andere bezig met het in kaart brengen van processen, dataverwerking uit het Ksyos platform en het verwerken van data in facturen en rapportages. Ik ben als het ware de schakel tussen de financiële afdeling en de afdeling technologie. De combinatie tussen werken in een echt ziekenhuis (Amsterdam UMC) en een ‘digitaal’ ziekenhuis maakt het erg interessant.

Waar houd je je momenteel mee bezig?

Ik ben bezig met een onderzoek naar zorgverlenerstevredenheid. Grappig, want toen ik als stagiaire begon richtte ik me juist op de patiënttevredenheid. Dit onderzoek was de voorloper van mijn promotieonderzoek. Maar nu richt ik me dus meer op de zorgverlenerstevredenheid.

Kan je wat meer vertellen over dit onderzoek?

Het is een wetenschappelijk onderzoek vanuit mijn promotie aan de Universiteit van Amsterdam. Mijn promotoren zijn prof. dr. L. Witkamp en prof. dr. M.W.M. Jaspers.  Het onderzoek richt zich op het meten van de tevredenheid van zorgverleners met digitale zorgverlening in Nederland. Voor Ksyos biedt dit de mogelijkheid om de dienstverlening eens goed onder de loep te nemen. Waar zijn Ksyos zorgverleners tevreden mee en wat zijn speerpunten waarin Ksyos de zorg nog beter kan maken?

De vragenlijst wordt uitgezet onder een groep zorgverleners aangesloten bij Ksyos en op basis van deze resultaten wordt de vragenlijst verder geoptimaliseerd. De resultaten worden gebruikt om de vragenlijst te valideren en in te korten zodat deze gebruikt kan worden om de kwaliteit van digitale zorgverlening periodiek te meten en te verbeteren.

Wat staat er de komende tijd in je agenda?

De systematic review over de accuraatheid van dermatoscopie zit in de afrondende fase. In een steekproef van 3.000 patiënten die de huisarts zonder Ksyos weer naar huis gestuurd zou hebben, stelde de dermatoloog met Ksyos dermatoscopie in acht gevallen de diagnose melanoom. We hebben de diagnose vergeleken met de histopathologie diagnose en de casussen opnieuw voorgelegd aan een aantal dermatologen. Ik verwacht dit onderzoek deze zomer te kunnen indienen voor publicatie.

Ook ga ik deze zomer naar het MedInfo congres in Lyon met mijn collega-onderzoeker en Ksyos accountmanager Femke. Daar geef ik een presentatie over de waarde van digitale dermatoscopie in de huisartsenpraktijk. Ik heb onderzocht of de dermatologische diagnoses zijn veranderd en of huisartsen over de tijd heen zelf meer gaan diagnosticeren. Dit bleek inderdaad zo te zijn: het leereffect. Ik heb nog geen einddatum voor mijn PhD, maar hoop dit het komende jaar af te ronden.

Wat vind je leuk aan werken bij Ksyos?

Dat ik kan bijdragen aan betere gezondheidszorg. Ook vind ik het leuk dat ik dingen die ik tijdens mijn studie medische informatiekunde heb geleerd kan toepassen. Ten slotte de sfeer, het is erg gezellig op kantoor.

Genoeg over werk. Wat doe je in je vrije tijd?

Ik houd van zeilen en doe vrijwilligerswerk bij een zeilorganisatie. Ook ben ik vrijwilliger bij Stichting de Hinkelaar, een organisatie die grensverleggende activiteiten organiseert op bijzondere locaties voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte. Zo zijn we gaan paragliden in de Franse alpen, blo-karten op Ameland.