Accountmanager bij team Slaap. Vertel: wat houdt dat in?

Ik help huisartsen bij het aansluiten en implementeren van de Ksyos dienst Slaap. Ik ondersteun hen met het installeren en toepassen van de benodigde software en apparatuur. We zijn altijd bezig met te kijken hoe we de dienst kunnen verbeteren en nog beter kunnen laten aansluiten op de wensen van de huisarts en patiënt.

Kan je wat meer vertellen over de dienst ‘Slaap’?

Wachttijden voor een slaap(apneu)onderzoek zijn vaak erg lang. Bij Ksyos lossen we dit probleem op in de huisartsenpraktijk. Bij vermoeden op OSAS (obstructief slaapapneu syndroom) doet de huisarts een klein lichamelijk onderzoek en geeft je een slaaprecorder mee, die je al dezelfde nacht in je eigen bed kan gebruiken. De recorder test een veelvoud aan slaapaspecten. Een somnoloog beoordeelt het onderzoek en bespreekt de eventuele diagnose en het behandelplan.

Wat is je studie- en werkachtergrond?

Ik heb voeding en diëtiek gestudeerd, in de richting van new product management. Hierbij kijk je naar commerciële en ontwikkelingskanten van het vak. Aspecten die ik goed kwijt kan in mijn werk bij Ksyos.

Na mijn studie ben ik gaan werken bij SugarVita, een start-up van een internist. SugarVita is een educatief spel (serious game) waarbij mensen met diabetes  spelenderwijs leren over een gezonde leefstijl en zo  hun diabetes zoveel mogelijk onder controle houden. Ik was toen eigenlijk ook al bezig met het implementeren van e-Health bij huisartspraktijken. Hier heb ik geleerd dat ‘plezier’ heel belangrijk is in het werken aan je gezondheid. Als iets leuk en begrijpelijk is ben je een stuk gemotiveerder om zelf aan je gezondheid te werken.

Momenteel volg ik naast mijn werk een parttime masteropleiding Marketing. Ook deze theorie kan ik goed toepassen in mijn werk. Zo ben ik binnen mijn team verantwoordelijk voor de promotie van de dienst Slaap onder de doelgroep.

Welke eigenschappen moet je hebben als accountmanager?

Behulpzaamheid is belangrijk. Ik merk dat mijn collega’s ook intrinsiek gemotiveerd zijn om mensen te helpen. Dat maakt het niet alleen fijn om met hen samen te werken, maar die eigenschap is ook hard nodig om huisartspraktijken te ondersteunen.  Ik word vaak gebeld door huisartsen en assistentes die vragen hebben. Je moet het leuk vinden om hen te woord te staan en problemen op te lossen. En sociale vaardigheden zijn natuurlijk ook nodig. Goede technologie is mooi, maar het menselijk contact is essentieel. Die combinatie maakt het sterk.

Wat vind je leuk aan je werk?

Het leuke aan ‘Slaap’ vind ik dat het een nieuwe dienst is. Hierdoor is nog niet alles in beton gegoten en is er veel ruimte voor ideeën hoe het beter kan. Ook de afwisseling in het werk als accountmanager vind ik prettig. Ik ga veel langs bij huisartsenpraktijken door het hele land. Zo kom je nog eens ergens. Ook administratie doen hoort bij mijn takenpakket, maar dat vind ik niet erg. Ik vind het eigenlijk wel lekker om, als je een hele dag op pad bent geweest voor gesprekken en trainingen, even op kantoor te zitten, bij te praten met collega’s en wat ‘simpeler’ werk te doen.

Wat doe je buiten je werk?

Ook buiten mijn werk ben ik bezig met gezondheid. Ik sport veel, met name hardlopen. Daarnaast ben ik een fanatiek drummer. Ik zit in 2 bandjes, in zowel Den Haag als Amsterdam waarbij ik regelmatig repeteer en optreed.

Werken bij Ksyos?

Ook aan de slag als accountmanager bij Ksyos? Bekijk hier de vacature.