Medewerkers

KSYOS TeleMedisch Centrum is een kleine, snelgroeiende organisatie met enthousiaste en jonge mensen. We delen ervaring en ambitie in een plezierige en betrokken werkomgeving. Samen functioneren we als team, maar KSYOS erkent ook de unieke bijdrage van iedere individuele medewerker. Benieuwd naar wie wij zijn? Lees dan verder.

Foto door Yvonne CompierLeonard Witkamp
Functie: Directeur
Leonard is opgeleid tot arts aan het VUmc en heeft zich gespecialiseerd tot dermatoloog en is gepromoveerd aan het AMC te Amsterdam. Gedurende zijn jaren als praktiserend dermatoloog te Amsterdam besefte hij de noodzaak tot meer efficiëntie in de gezondheidszorg. Dit leidde ertoe dat hij in 2000 de onderzoeksorganisatie KSYOS Health Management Research oprichtte. De succesvolle ontwikkeling die hieruit voortvloeide had tot resultaat dat Leonard in 2005 de eerste virtuele zorginstelling in Nederland – KSYOS TeleMedisch Centrum – oprichtte.
ksyos_0560Bas van Nispen
Functie: Adjunct-directeur
Bas is afgestudeerd in de Wetenschapsdynamica aan de Universiteit van Amsterdam en heeft daarnaast een minor Informatica gevolgd aan diezelfde instelling. In januari 2005 is hij in dienst getreden bij KSYOS, aanvankelijk als coördinator implementatie TeleDermatologie. In 2007 werd hij manager business en in 2010 Adjunct-directeur. Bas is verantwoordelijk voor de cont(r)acten met zorgverzekeraars en zorggroepen. Daarnaast verzorgt hij samen met Leonard Witkamp de dagelijkse leiding van KSYOS. Het is zijn passie om bij te dragen aan kwalitatief goede en betaalbare zorg.
ksyos_0136Job van der Heijden
Functie: Hoofd Research & Development
Job is sinds 2008 in dienst bij KSYOS. Zijn Master in Medische Informatiekunde heeft hij gehaald aan de UvA, waarin hij is afgestudeerd op Tertiaire TeleDermatologie. Zo kwam hij in aanraking met KSYOS. Na zijn afstuderen heeft hij promotieonderzoek gedaan naar TeleDermatologie, TeleDermatoscopie en Tertiaire TeleDermatologie. Als hoofd R&D werkt Job aan de ontwikkeling van het KSYOS TeleMedicine platform en is hij verantwoordelijk voor het (wetenschappelijk) onderzoek naar TeleMedicine diensten. Zijn achtergrond maakt hem uitermate geschikt voor het werkveld waarin KSYOS opereert: het combineren van zorg en ICT.
ksyos_0512Joep Hoevenaars
Functie: Productmanager Design
Joep is afgestudeerd als Master of Philosophy in Cultures of Arts, Science and Technology aan de Universiteit Maastricht. Zijn interesse in de interactie tussen innovatie en de zorg komt bij KSYOS helemaal tot zijn recht. Bij KSYOS begon Joep in 2008 bij de Research afdeling, om nieuwe diensten samen met zorgverleners in de praktijk te onderzoeken.
HanneHanne Veraart
Functie: HR manager
Hanne werkt sinds de zomer van 2017 bij KSYOS. Na een master Internationaal en Europees recht aan de UvA begon ze haar carrière in de HR bij een internationaal strategieconsultancy kantoor. Sindsdien heeft ze verschillende rollen vervuld en die ervaring kan ze bij KSYOS combineren in haar werk als HR manager. Hanne vindt het een uitdaging en bijzondere taak om ‘zorg’ te dragen dat KSYOS voor iedereen een goede, fijne en gezonde werkplek is. Zo kan het hele KSYOS team op een innovatieve manier iedere dag de zorg weer een beetje beter blijven maken.
ksyos_0711Annet Bos
Functie: Marketing manager
Annet is sinds september 2017 werkzaam bij KSYOS. Na afronding van haar master New Media and Digital Culture aan de UvA in 2012 heeft zij gewerkt als junior strateeg bij een marketingbureau en als adviseur marketing en communicatie bij een semioverheidsorganisatie gericht op preventie. Bij KSYOS houdt ze zich bezig met onder andere branding en promotie en is ze altijd op zoek naar manieren om de doelgroep zo goed mogelijk te bereiken en een steentje bij te dragen aan het verbeteren van de zorg.
ksyos_0711Remy Kompagne
Functie: Projectmanager Design
In februari 2015 is Remy als stagiair begonnen bij KSYOS. Tijdens zijn onderzoek heeft hij zich gericht op de betrouwbaarheid, kwaliteit en effectiviteit van TeleOogheelkunde. Na het behalen van zijn master “Management and Entrepreneurship in Health & Life Sciences” is hij aan de slag gegaan als accountmanager GGZ. Nadat hij anderhalf jaar ervaring heeft opgedaan binnen de farmaceutische industrie, is hij in september 2017 begonnen als projectmanager design. Binnen deze rol houdt hij zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van efficiëntere en kwalitatieve zorgpaden.

 

somatiek

Jery Hsu
Functie: Teamcoach Somatiek
Jery is sinds augustus 2015 als accountmanager werkzaam bij KSYOS TeleMedisch Centrum. In 2007 behaalde zij haar master Media en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Tegelijkertijd studeerde zij Psychologie aan de Universiteit Twente. Na deze studies heeft zij drie jaar gewerkt bij een voedingsmiddelenconcern met focus op gezonde voeding. Vervolgens is zij vijf jaar als salesmanager werkzaam geweest bij een leverancier van producten en diensten in de gezondheidszorg. Als teamcoach en accountmanager wil Jery een positieve bijdrage leveren aan een efficiënte en betaalbare geestelijke gezondheidszorg.


ksyos_0711Jim van Zee
Functie: Manager Relatiebeheer | Projectmanager TeleFundus Screening
Sinds februari 2011 is Jim werkzaam bij KSYOS waar hij is begonnen als accountmanager. Hij heeft in 2006 de Master Bewegingswetenschappen aan de VU afgerond. Bij KSYOS heeft hij een uitdaging gevonden waarin hij zijn medisch wetenschappelijke achtergrond kan toepassen en bij kan dragen aan een optimalisatie van de gezondheidszorg. Als Manager Relatiebeheer is Jim verantwoordelijk voor de aansturing en begeleiding van het team van accountmanagers bij KSYOS.

WandaWanda Mangkudidjaja
Functie: Accountmanager
Wanda is sinds februari 2015 werkzaam bij KSYOS. Hiervoor heeft zij analytische chemie gestudeerd met als specialisatie drug development. Na deze studie heeft zij vakken gevolgd van de master Health Sciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij kwam toen in aanraking met de huidige problemen in de zorg en vond het een uitdaging om de zorg kwalitatief te verbeteren. Zij is er van overtuigd dat inzet van KSYOS TeleMedicine diensten de perfecte manier is om dit ideaal te realiseren en hoopt op deze manier ook zo haar steentje bij te dragen aan de zorg.
IMG_2683Aaron Bakker
Functie: Accountmanager TeleDermatologie & TeleDermatoscopie
In 2012 rondde Aaron zijn masterspecialisatie taalleer-en taalontwikkelingsstoornissen af binnen de studie Toegepaste Taalwetenschappen aan de VU in Amsterdam. In zijn afstudeertraject ontdekte hij zijn affiniteit met de zorg, waarna hij korte tijd als klinisch linguïst heeft gewerkt in afasie-diagnostiek na niet-aangeboren hersenletsel bij een revalidatiecentrum. Hij heeft bij KSYOS als accountmanager een manier gevonden om te werken aan een hogere efficiëntie en betaalbare gezondheidszorg in Nederland, met behoud van kwaliteit.
Diepak 3Diepak Ramdjielal
Functie: Accountmanager somatiek
Diepak heeft geneeskunde gestudeerd aan het Erasmus MC te Rotterdam. Gedurende zijn studie heeft hij 2 jaar gewerkt als mri-laborant voor Annatommie MC in de Orthopedie en een jaar als medisch student voor het Erasmus MC op de afdeling Cardiologie. Hierna heeft hij 4 jaar op de afdeling Vaat- en Transplantatiechirurgie gewerkt als werkstudent verpleegkunde. Vanwege het innovatieve karakter van KSYOS heeft hij vervolgens de overstap gemaakt vanuit de reguliere zorg naar de Telemedicine.
LisanneLisanne Reijnders
Functie: Accountmanager somatiek
Lisanne heeft in Wageningen de bachelor Voeding en Gezondheid en de master Nutrition and Health afgerond. Hierna heeft ze als Junior Kwaliteitsmanager gewerkt in de levensmiddelenindustrie. Aangezien ze altijd geïnteresseerd is geweest in de gezondheidszorg en hier graag iets mee wilde doen is ze sinds juli 2017 begonnen als Accountmanager Somatiek. Wat haar aanspreekt aan deze functie is dat ze een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de gezondheidszorg met behulp van nieuwe technologieën. Ze vindt het een uitdaging om wetenschap en communicatie te combineren, wat zeer goed mogelijk is bij KSYOS.
AlirezaAlireza Bayat
Functie: Junior designer
Alireza is in 2017 afgestudeerd als arts aan het Radboudumc. Gedurende zijn coschappen merkte hij dat veel zorgprocessen efficiënter ingericht konden worden. Hij omarmt technologie en durft verder te kijken. Alireza is van mening dat technologie kan zorgen voor een hogere doelmatigheid en kwaliteit, verminderde zorgkosten en werkdruk waarbij er (nog) meer aandacht komt voor het menselijk contact, geheel in lijn met de visie van KSYOS. Om dag in dag uit met innovatieve technologie bezig te zijn, heeft hij ervoor gekozen om af te wijken van de reguliere carrièrepaden.
LisanneFemke van Sinderen
Functie: Accountmanager somatiek
In november 2016 is Femke als stagiaire begonnen bij KSYOS voor haar afstudeer onderzoek van de master Medical Informatics van het AMC en de Universiteit van Amsterdam. Hiervoor heeft zij de bachelor Biomedische Wetenschappen behaald aan de Vrije Universiteit. In haar afstudeeronderzoek hield Femke zich bezig met een systematic literature review en data analyse van TeleDermatoScopie. Na haar afstuderen is Femke in september 2017 begonnen als accountmanager om zo haar steentje bij te dragen aan een efficiënte zorg. Voorheen is Femke werkzaam geweest op een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking en heeft zij een grote passie voor sport.
SennaJulia Meijer
Functie: Accountmanager somatiek
Julia was werkzaam bij KSYOS van 2013 tot 2016 en na een jaar in Australië te hebben gewoond en gewerkt is zij sinds september 2017 terug van weg geweest als accountmanager. Door haar eerdere ervaring in verschillende functies is zij een allround medewerker bij de afdelingen Somatiek en GGZ. Haar enthousiasme voor het verbeteren en optimaliseren van de gezondheidszorg is niet veranderd in haar afwezigheid, daarom wil zij zich nog verder ontwikkelen binnen KSYOS en bijdragen aan een efficiënter zorgstelsel.

 

GGZ

ksyos_0700Arnoud Borst
Functie: Senior accountmanager TeleGGZ
In 2006 begon Arnoud aan een Bachelor in de Bio-Farmaceutische wetenschappen in Leiden en eind 2012 studeerde hij af met een Master in Beleid, communicatie en organisatie te Amsterdam. Voor zijn afstudeerthesis schreef hij een adviesrapport voor een internationale organisatie op het gebied van werknemersmotivatie en organisatiecultuur. In november 2013 is Arnoud begonnen bij KSYOS. De perfecte combinatie tussen zijn Bachelor en Master heeft hij hier gevonden als teamcoach en accountmanager TeleGGZ. Hij combineert hier zijn passie voor de medische sector met het op een sociale en interactieve manier verbeteren van de zorg.
ThomasThomas Wolff
Functie: Accountmanager TeleGGZ
Thomas heeft communicatie gestudeerd in Utrecht en is daar in 2012 afgestudeerd op overheids- en publieke communicatie. Na 3 jaar als accountmanager gewerkt te hebben bij twee bedrijven in de telecom en de energiesector is hij begin 2015 bij KSYOS aan de slag gegaan. Bij KSYOS richt hij zich als accountmanager met name op TeleGGZ. Hij wil hierin een bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg aan patiënten, het efficiënter en voordeliger maken van zorg en het verlichten van het werk van de zorgverleners.
Robbert Vrugteveen
Functie: Accountmanager TeleGGZ
Robbert heeft de Bachelor Sportmanagement & Sportgezondheid gevolgd aan de Hanzehogeschool te Groningen en is in 2010 afgestudeerd als Sportgezondheidsprofessional. Na 4 jaar diverse functies te hebben bekleed als Accountmanager bij bedrijven in de publieke en de gezondheidszorgsector, is hij in september 2015 gestart bij KSYOS. Robbert is overtuigd van de meerwaarde, innovatie en visie van KSYOS voor de gezondheidszorg. Hij wil hierin een grote bijdrage leveren om deze componenten nog verder te verspreiden binnen Nederland en (hopelijk) op termijn het buitenland.
Fredie van den Bosch
Functie: Accountmanager TeleGGZ & projectmanager Design
Fredie heeft in 2015 de master ‘Gezondheidspsychologie’ afgerond aan de Universiteit van Twente in Enschede. Gedragsverandering en gezondheidsbevordering staan hierin centraal. Op de TU werd haar interesse voor eHealth gewekt. De kwaliteit, efficiëntie en de betaalbaarheid van de gezondheidszorg verbeteren door het inzetten van nieuwe technologie, is iets wat haar erg boeit en waar zij zich graag voor inzet. Bij KSYOS is Fredie (mede) verantwoordelijk voor het implementeren van TeleGGZ in de regio. Zij verzorgt trainingen en ondersteunt zorgverleners bij de inzet van eHealth.
Maaike den Heijer
Functie: Accountmanager TeleGGZ
In 2016 is Maaike afgestudeerd aan de VU waar zij de master ‘Management, policy analysis and entrepreneurship in health and life sciences’ behaalde. Gedurende deze studie besefte ze dat de stijgende zorgkosten in Nederland in de toekomst een groot probleem kunnen gaan worden. Ze raakte daarom geïnteresseerd in de oplossingen die e-health kan bieden voor dit probleem. Haar masterscriptie wijdde ze aan de implementatie van e-health in de eerstelijns zorg en de factoren die daarvan op invloed zijn. Bij KSYOS vond ze de uitdaging om haar bevindingen in de praktijk toe te passen en huisartsen en POH’s-GGZ zo goed mogelijk te ondersteunen met de implementatie van e-health.
Grace Nijhof
Functie: Accountmanager TeleGGZ en POH-GGZ
In 2015 heeft Grace de master Klinische Neuropsychologie met succes afgerond. Vervolgens is zij na een reis door Zuid- en Midden- Amerika begonnen bij KSYOS. Hier vervult zij de functies van Accountmanager TeleGGZ en POH-GGZ. De combinatie van deze twee functies spreekt haar erg aan omdat ze op deze manier kan bijdragen aan de veranderende zorg en mensen kan helpen.
Mandy van Rossum
Functie: Accountmanager TeleGGZ en POH-GGZ
Mandy heeft haar master in de psychologie behaald aan de VU in Amsterdam. Hierna is zij aan het werk gegaan als online psycholoog waarbij ze kortdurende behandeling gaf aan cliënten met angst-, stemmings- en paniekklachten. In december 2015 is Mandy begonnen bij KSYOS als accountmanager TeleGGZ. Daarnaast is zij twee dagen in de week werkzaam als POH-GGZ. In deze functie kan zij haar passie voor haar vak combineren met werken in de innovatieve zorg. Door haar goede ervaringen met eHealth is ze ervan overtuigd dat KSYOS TeleGGZ een positieve ontwikkeling is in de geestelijke gezondheidszorg.

 

Technology

Peter Lamers
Functie: Chief Technology Officer
Peter is sinds november 2017 werkzaam bij KSYOS. In 2004 is hij afgestudeerd voor de master Software Engineering aan de UvA. Bij zijn vorige werkgever is Peter aan de slag gegaan met het opzetten en uitbouwen van een opleidingsintermediair propositie. Dit vanuit verschillende rollen: als project manager, daarna als afdelingshoofd ten slotte als algemeen directeur. Na 13 jaar was het tijd om de opgedane ervaring op het snijvlak van innovatieve IT, disruptieve business processen en slimme commercie toe te passen in een nieuw domein met meer maatschappelijke relevantie: de zorg. Bij KSYOS houdt Peter zich bezig met het verder uitbouwen en professionaliseren van het Technology team en de samenwerking met sterke technologische partners.

Allard
Allard Muis
Functie: Lead Developer
In 2009 heeft Allard zijn master Computer Science behaald aan de Universiteit Twente te Enschede. Vervolgens heeft hij acht jaar gewerkt als software engineer bij verschillende bedrijven en hier een ruime ervaring opgedaan in het ontwikkelen van moderne webapplicaties. In 2017 is hij begonnen als Lead Developer binnen het nieuwe IT team van KSYOS. Hier zet hij zich in om samen met het team een kwalitatief sterke, veilige en gebruiksvriendelijke ClientSafe te ontwikkelen.
Foto PepijnPepijn Verlaan
Functie: Software developer
Pepijn is softwaremaker en wereldverbeteraar. Hij vindt dat er geen betere plek is om dat te combineren dan bij KSYOS. Met aandacht voor detail en de eindgebruiker doet hij in het technologieteam elke dag zijn uiterste best om de zorg beter te maken. Pepijn rust niet voordat er een knop is die, zodra je erop drukt, precies doet wat je nodig hebt. Hij draagt -naar eigen zeggen- de mooiste schoenen van heel KSYOS.
Foto EwoutEwout Verschueren
Functie: Business Analist / Scrum Master
Ewout is in november 2017 begonnen bij KSYOS. Hij is afgestudeerd als bedrijfseconoom en is inmiddels 20 jaar in de ICT werkzaam: eerst als developer en de laatste 10 jaar als Business Analist. In zijn functie is Ewout ondersteunend aan het development team als scrum master en als Business Analist met het vertalen van functionele wensen naar uitgewerkte oplossingen.
Foto AmilAmil Makdoembaks
Functie: Senior Software developer
In 2001 heeft Amil zijn Msc Aerospace Engineering behaald aan de TUDelft. Vervolgens heeft hij 7 jaar gewerkt als Embedded software engineer in de Chipindustrie. Een carrière als software engineer werd daarna voortgezet in de Bancaire sector voor een periode van 9 jaren. In 2017 is hij begonnen als Senior Software Developer binnen het IT team van KSYOS.
Foto MacyMacy Sharoubim
Functie: Software developer
In Januari 2015 is Macy als stagiair bij KSYOS begonnen. Vervolgens is ze aan de slag gegaan als medewerker binnendienst en inmiddels is ze werkzaam als software ontwikkelaar. Macy heeft haar Master Medical Informatics aan de UvA afgerond. Door te werken bij KSYOS kan ze bijdragen aan het efficiënter maken van de zorg, een thema wat in haar studie ook vaak centraal stond.


 

Binnendienst

IMG_2686Esther Welman-Taling
Functie: Teamcoach binnendienst en Accountmanager somatiek
Esther is sinds februari 2017 werkzaam als accountmanager somatiek en sinds 2018 als teamcoach binnendienst. Ze heeft in 2013 haar Bachelor of Health behaald als oefentherapeut Mensendieck aan de HvA. Esther heeft drie maanden in Malawi gewerkt om de zorg rond malaria in kaart te brengen en een preventieprogramma op te stellen. In 2014 is zij haar eigen praktijk gestart voor oefentherapie Mensendieck. Nu wil zij zich graag meer bezig houden met de innovatie binnen de zorg en daar biedt KSYOS een goed platform aan.
Thyra van der Maarel
Functie: Medewerkster binnendienst
Thyra is vanaf januari 2017 werkzaam bij KSYOS op onze Service Desk. Ze heeft propedeuse BMG doorlopen en is daarna overgestapt naar de Sociale Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze heeft brede maatschappelijke interesses en heeft in de afgelopen jaren binnen diverse functies veel ervaring opgedaan met servicegericht klantcontact. Het betaalbaar houden van de gezondheidszorg in Nederland is wat haar betreft een belangrijk onderwerp. Thyra levert door haar ervaring en maatschappelijke betrokkenheid een positieve bijdrage aan KSYOS.

 

Administratie

$RW806V4Susan Schröder
Functie: Administratief medewerkster
Vanaf mei 2015 is Susan werkzaam bij KSYOS. Susan heeft HEAO Commerciële Economie met succes afgerond. Zij studeerde af op het onderwerp “Veranderingen in de ouderenzorg en de gevolgen voor een verzorgingshuis in de regio Amsterdam”. Haar loopbaan beslaat diverse administratief commerciële functies. Ze heeft zowel in de welzijnssector als in commerciële omgevingen gewerkt. De kennis die zij hiermee heeft opgedaan komt haar goed van pas bij KSYOS. Daarnaast werkt Susan als vrijwilligster bij een verzorgingshuis op de revalidatie- en gesloten afdeling. Hiermee combineert zij twee interesses: cijfers en mensen.


Foto Esmee Tensen (2)

Esmée Tensen
Functie: Promovenda en medewerkster Business Intelligence
In november 2015 is Esmée als stagiaire bij KSYOS begonnen met haar afstudeeropdracht voor de Master Medical Informatics vanuit het AMC en de Universiteit van Amsterdam. In dit afstudeeronderzoek heeft zij een review over TeleDermatologie geschreven en is zij begonnen met het valideren van een vragenlijst om de kwaliteit van TeleConsultatie te meten vanuit het patiëntenperspectief. Op dit moment is Esmée medewerker Business Intelligence en doet zij promotie onderzoek bij KSYOS en het AMC.Foto Esmee Tensen (2)

Irena Camber
Functie: Administratief medewerkster
Irena is werkzaam bij Ksyos sinds september 2017. Na haar afgeronde studie HEAO Marketing Management heeft ze vele jaren in het bedrijfsleven gewerkt en als ondernemer. Sinds ze moeder is geworden van 2 dochters is haar maatschappelijke interesse in o.a de zorg alleen maar gestegen. Met haar werk en vrijwilligerswerk hoopt ze een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij. Ze vindt het inspirerend om bij een bedrijf te mogen werken met een duidelijke lange termijn visie om de zorg betaalbaarder te maken. “Participation is key to a succesful change”.